/ Foto Kvartāls / Notikumi

Atklāta Ilzes Vanagas izstāde Paradīzes dārzu atstājot

12. maijā Kaņepes Kultūras centrā tika atklāta fotogrāfes Ilzes Vanagas izstādi Paradīzes dārzu atstājot, kuras tēmas ir bērnība, kļūšana par māti, starpstāvoklis starp veco un jauno. Izstāde ir viens no festivāla Rīgas Fotomēnesis 2017 notikumiem.

Ilzes Vanagas darbi ir kā psiholoģiskie ceļojumi, kas autorei palīdz iepazīt un atklāt pašai sevi un savu individuālo pasauli. Pirms pusotra gada Ilze kļuva par māti, un šis fakts lielā mērā ietekmē arī festivālā skatāmās izstādes Paradīzes dārzu atstājot ideju un struktūru, kurai ir retrospektīvs raksturs. “Mana bērna ienākšana pasaulē atvēra manī daudz sen nevirinātu durvju. Šī izstāde ir starpstāvoklis starp veco un jauno. Atskaite, atskats, pateikšanās savam Paradīzes dārzam par mūsu abu [mana un mana bērna] esību, lolojumu un auklējumu,” izstādes motivāciju skaidro Ilze.

Ilze Vanaga ir absolvējusi mākslas vēstures bakalaura programmu Latvijas Mākslas akadēmijā, zināšanas papildinājusi vairākās ISSP vasaras skolās Latvijā. Viņa arī vairākus gadus strādājusi asistējusi modes fotogrāfiem Londonā un ASV. 2014. gadā kopā ar Ingu Erdmani izdevusi grāmatu Press House, kas tika izstādīta Amsterdamā, Parīzē, Budapeštā un citviet. Ilzes Vanagas darbi bijuši skatāmi grupas izstādēs Latvijas Fotogrāfijas muzejā, izstādē Latvijas Ainava Marka Rotko centrā, arī ASV, Lielbritānijā, Islandē, Turcijā, Itālijā, Portugālē un citviet.

Izstāde Paradīzes dārzu atstājot Kaņepes Kultūras centrā Rīgā, Skolas ielā 15, būs apskatāma no 12. maija līdz 4. jūnijam katru dienu no plkst 13.00, ieeja bezmaksas.

Izstāde notiek festivāla Rīgas Fotomēnesis 2017 ietvaros. Pilna festivāla programma: www.rigasfotomenesis.lv