/ Foto Kvartāls / Notikumi

Mākslas centrs NOASS atklāj 19. sezonu

Peldošais mākslas centrs NOASS 17. maijā uzsāk savu 19. sezonu ar trīs personālizstādēm – Gvido Kajona Dzīvīte, Adelīnas Darviņas Amerikas sapnis un gleznotāja Ramusa ideālās pasaules meklējumiem mākslinieka piemiņas izstādē.

Gan Gvido Kajons, gan Adelīna Darviņa, katrs gan pārstāvot savu fotogrāfu paaudzi, iemūžinājuši ikdienas dzīves zibšņus, kas steidzīgajiem paskrietu garām. G. Kajons piefiksējis pilsētas izteiktas frāzes un zīmes, kas savā paradoksialitātē jau robežojas ar ikonismu un ģeniālu trāpīgumu, liekot vien noelsties pasaulīguma priekšā.

Adelīna Darviņa dokumentējusi Amerikas sapni, kas tieši un skaudri robežojas ar paradīzes pievārtes noskaņu un neprātīgu izmisumu, tiecoties pēc kā tāla un nesasniedzama, kamēr laiks nepielūdzami liek izbalēt ilgām, priekšmetiem un cilvēkiem.

Savukārt gleznotāja Ramusa izstāde NOASA vecajā galerijā ir atskats autora daiļradē no astoņdesmito gadu beigām līdz pat viņa pēdējiem darbiem, kas radīti divtūkstošo gadu vidū. Būdams nonkonformisma mākslinieks Ramuss savus garīgos meklējumus attēlojis glezniecības darbos, kas ļauj izsekot mākslinieka ceļam no latviski rimtu toņu izmantošanas līdz krāsu eksplozijai un sevis izteikšanai pārliecinošās un spēcinošos simbolos viņa vēlīnajos darbos. Ramusa izstāde vienlaikus norāda, cik neilgā laikā mainījušies uzskati, kas pat tādā šķietami neitrālā medijā kā glezniecība noteikuši mākslinieciskās izpausmes robežas.

Plkst. 21.00 NOASU jaunajai koncertsezonai palīdzēs iešūpot grupa Ezeri.

Peldošā mākslas centra NOASS darba laiks no trešdienas – sestdienai no 15.00 — 22.00. Ieeja bez maksas.