/ Foto Kvartāls / Notikumi

Izsludināta pieteikšanās fotogrāfijas rezidencei Kuldīgā

Līdz 2. jūnijam iespējams pieteikties Kuldīgas fotogrāfijas rezidencei 2017. Rezidences programmu organizē ISSP sadarbībā ar Kuldīgas Mākslinieku rezidenci. Aicināti pieteikties fotogrāfi un mākslinieki, kas izmanto fotogrāfiju, gan no Latvijas, gan ārzemēm.

Fotogrāfijas rezidences programma paredzēta autoriem, kas vēlas pavadīt laiku Kuldīgā, veidojot jaunus darbus vai turpinot jau iesāktu projektu. Programmas mērķis ir paskatīties no cita skatupunkta uz kultūrvēsturiski bagāto pilsētu un veicināt pārdomas par tās identitāti mūsdienās. Rezidenti uzturēsies Kuldīgas Mākslinieku rezidences telpās – restaurētā koka māju kompleksā ar plašu dārzu pašā pilsētas centrā.

Rezidences laikā māksliniekiem tiek piedāvāta vieta dzīvošanai un strādāšanai, kā arī atbalsts materiāliem un ceļa izmaksām uz Latviju. Rezidence noritēs no 15. septembra līdz 15. oktobrim. Trīs mākslinieki tiks izvēlēti, balstoties uz iesūtīto pieteikumu kvalitāti.

Pieteikšanās termiņš: 2017. gada 2. jūnijs

Vairāk informācijas un pieteikšanās: http://ej.uz/residency2017

Fotogrāfijas rezidence Kuldīgā tiek rīkota kopš 2013. gada, un tajā piedalījušies fotogrāfi un mākslinieki Nikolas Venturakis (Nikolas Ventourakis, Grieķija/Lielbritānija), Felīcija Honkasalo (Felicia Honkasalo, Somija), Pjotrs Pavlovskis (Čehija), Adams Golfers (Adam Golfer, ASV), Džemils Baturs Gekšērs (Cemil Batur Gökçeer, Turcija), Joanna Pjotrovska (Joanna Piotrowska, Polija/Lielbritānija), Kristela Ūmsa (Christel Ooms, Nīderlande) un Deivids Krīdons (David Creedon, Īrija).