/ Foto Kvartāls / Notikumi

Ērika Keselsa meistarklase par dēlī salaišanu

26. un 27. aprīlī Latvijas Mākslas akadēmijā norisināsies Ērika Kesela meistarklase par dēlī salaišanu. Lekcijas notiks angļu valodā, bez maksas, tomēr dalībnieku skaits ir ierobežots, tāpēc uz 27. aprīļa meistarklasi pieteikties elektroniski līdz 18. aprīlim šeit.

Holandiešu mākslinieka, dizainera un kuratora Ērika Keselsa meistarklase piedāvā iemīlēt savas neveiksmes: “Neveiksme ir svarīga. Ja neesi gatavs padarīt sevi smieklīgu, kļūdīties un pilnībā iebraukt grāvī, tev jāpārdomā, vai labāk nestrādāt kādā firmas kabīnītē. Tur būs drošāk. Kā radošs cilvēks, tu tiksi nosaukts par idiotu vismaz reizi dienā. Un tas nav nekas slikts. Pieļaut kļūdas un ciest neveiksmes – tas ir veids, kā doties uz priekšu. Bez tā visa tu mīņāsies tai pašā vecajā drošajā vietiņā. Citiem vārdiem: garlaicīgi. Tātad, ja gribam darīt to, ko mīlam, kaut ko radīt, tad mums jātiek pāri savām bailēm no neveiksmes.”

Meistarklases 1. daļa: Ērika Keselsa publiskā lekcija Lieliskās neveiksmes 26. aprīlī plkst. 18.30.
Meistarklases 2. daļa: ierobežotam dalībnieku skaitam 27. aprīlī plkst. 12.00—16.00.

Ēriks Keselss (Kessels) ir holandiešu mākslinieks, dizainers un kurators, un, kopš 1996. gada, arī starptautiskās komunikāciju aģentūras KesselsKramer radošais direktors. Kā mākslinieks un foto kurators Keselss izdevis pāri par 50 grāmatu ar saviem pārņemtajiem (re-appropriate) attēliem, viņš ir alternatīvā fotogrāfijai veltītā žurnāla Useful Photography redaktors un ir sarakstījis starptautisko bestselleru  Failed It! Keselss arī sarīkojis izstādes (un bijis to kurators) Loving Your Pictures, Use me Abuse me, 24HRS of Photos, Album Beauty, From Here On and Unfinished Father, bet 2016. gadā piedalījās Rīgas Fotomēneša pasākumā Self Publish Riga.