/ Toms Kalverts / Foto stāsts

Meklējot Tomu Kalvertu

Šie attēli ir uzņemti kā atbilde uz 180 jūdžu pārgājienu pa Ezeru apgabalu, ko aprakstījis 1995. gadā neviens cits kā Toms Kalverts. Tā kā es pats arī esmu Toms Kalverts, jutu aicinājumu doties tādā pašā pārgājienā. Es uz to raudzījos kā uz pašatklāsmes pilnu svētceļojumu, pēc kura es atrastu Tomu Kalvertu. Pārgājiena apraksts man šķita kā iepriekš uzrakstītas instrukcijas, kurām sekojot ir iespējams atrast viņu un mani pašu.

Pirms es devos šajā ceļojumā, nekad nebiju uzkāpis kādā kalnā, man nekad nebija piederējusi īsta karte un es nekad nebiju uzvilcis apavu aizsargus. Pēc pārgājiena veikšanos es joprojām neprotu lasīt karti, manas ūdensizturīgās bikses tā arī palikušas neizmantotas un man pieder kompass, kurš nerāda Ziemeļus.
Ko es esmu ieguvis, sekojot Tomam Kalvertam pāri kalniem, ezeriem un cauri alām? Bez mugurassāpēm un sejas iedeguma ieguvu arī vairākas atziņas par sevi. Vai es varu izdzīvot ilgus laika periodus bez sabiedrības? Nē, laikam gan ne. Vai es varu nest smagu mugursomu augšup pa kalnu takām? Jā, gandrīz. Vai es spēju saskatīt humoru, muļķīgo un absurdo jebkurā situācijā? Cerams.

Tāpēc fotogrāfijas, kas uzņemtas šī ceļojuma laikā, bija veids, kā to visu dokumentēt. Cerams, tās atklāj ne tikai manu muļķību un situāciju absurdumu, bet arī atspoguļo sākotnējās idejas muļķīgumu.

Viens jautājums, iespējams, paliek neatbildēts: vai es atradu Tomu Kalvertu?

Toms Kalverts (Tom Calvert, 1991) ir fotogrāfs no Lielbritānijas, kurš nesen pabeidza Braitonas Universitāti. Viņa darbos fotogrāfija kalpo kā spēles elements, bieži pētot vārdu spēles, valodiskas pretrunas un vizuālas absurda situācijas.