/ Laura Lafona / Foto stāsts

Jūs pat varētu mirt, jo neesat īsts pāris

Mīlestība, manuprāt, ir jūtas, kas kopīgas visiem, taču veids, kā tās piedzīvot, katrā sabiedrībā ir atšķirīgs un arī dziļi politisks. Kurdu tauta ir viena no lielākajām populācijām bez savas teritorijas, kas aktīvi cīnās par pašnoteikšanos. Viņiem ir raksturīgi atbalstīt dzimumu līdztiesības idejas. Šajā kontekstā jājautā, kā viņi raugās uz mīlestību. Kā viņu teritorija, ko iezīmē konservatīvisms, tiek galā ar cīņu pret patriarhālo iekārtu, kas tiek uzskatīta par tēvu varu?

Tā kā es ceļoju ar draugu, kuram bija zināmas priekšrocības, mums tika uzdoti jautājumi par mūsu attiecībām. Vai mēs esam brālis un māsa? Kāpēc mēs neesam precējušies? Mēs sākām tēlot brīvo attiecību pāri un atveidot Rietumu fantāziju, ko cilvēki mūsu savienībā saskatīja. Mēs pat jutāmies kā iemīlējušies vai varbūt bijām spiesti tā justies?

Šis absurdais stāsts ir par tikšanos starp jauniem kurdiem, kuri ciena rīcības un gribas brīvību, no vienas puses, un mūsu Rietumu izpratni par mīlestību, no otras. Tas ir brīvu izvēli atbalstošs feminisma manifests. Jo, galu galā, kurš zina, kas ir īsta mīlestība?

Laura Lafona (Laura Lafon, 1989) ir franču fotogrāfe, kuras dzīve rit starp Parīzi un Briseli. Šogad viņa ir pašizdevusi fotogrāmatu par mīlestību Kurdistānā.