/ Tatjana Bondareva / Foto stāsts

Puikas

Puikas no 14 līdz 18 gadu vecumam, kuri izdarījuši dažādus noziegumus, tostarp notiesāti par huligānismu, izvarošanu un slepkavībām, izcieš sodu audzināšanas iestādē nepilngadīgajiem Sanktpēterburgā. Apstākļi, salīdzinot ar parastu Krievijas cietumu, šādās iestādēs ir daudz labāki. Daudziem puišiem, kuri auguši pamesti novārtā, dzīve šajā cietumā ir ērtāka, nekā tā bija brīvībā. Haotiskas ielu dzīves un disfunkcionālas ģimenes smacējošās vides vietā, cietums piedāvā skaidrus noteikumus, aizsardzību un stabilitāti. Šim cietumam ir labi attīstīta infrastruktūra, tajā ir baznīca, sporta zāle, sporta laukumi, bibliotēka, virtuve un fabrika.

Tajā pašā laikā cietuma veidotie ieradumi veicina notiesāto pēcāku nokļūšanu pieaugušo noziedzības pasaulē, jo kolonijas dzīvesveids dod priekšstatu par stingri hierarhisku kopienu, kur katram loceklim tiek norādīta sava vieta un funkcija.

Vēl viena problēma ieslodzīto atbalstam ir, ka pēc atbrīvošanas viņi nonāk vecajā kriminālajā pasaulē, kur noziedzniekam būt ir prestiži. Daudzējādi šādu attieksmi pret noziedzību veido masu kultūra.

Tatjana Bondareva (1983) ir fotogrāfe no Sanktpēterburgas. Absolvējusi Britu dizaina skolu Maskavā un laikmetīgās fotogrāfijas skolu Docdocdoc Sanktpēterburgā.