/ Foto Kvartāls / Blogs

Jaunie fotogrāfi aicināti pieteikties FK Balvai

FK sadarbībā ar BFS un Rīgas Fotomēnesi izziņo pieteikšanos konkursam FK Balva 2020! Šī ir unikāla iespēja Latvijas jaunajiem fotogrāfiem prezentēt savas fotogrāfijas plašākai auditorijai, saņemt kritiku un ieteikumus no starptautiskas žūrijas, kā arī iegūt publicitāti Latvijā un ārzemēs. Laureāts saņems balvu – BFS dāvanu karti 150 EUR vērtībā un savu darbu publikāciju žurnālā FK. Visi finālisti saņems FK ikgadējo izdevumu Latvijas fotogrāfija 2020.

Dalība FK Balvai ir bez maksas, un tā risināsies divās kārtās. Pirmajā kārtā fotogrāfam ir elektroniski jāiesūta savs darbu portfolio. Otrai kārtai tiks atlasīti 10 finālisti. Saistībā ar publēšanās ierobežojumiem, fināls, kas sākotnēji tika iecerēts 26. maijā plkst. 18:00 koncertzālē Tu jau zini kur Tallinas kvartālā, tiks pārcelts uz 1. jūniju plkst. 19:00 inteneta platformā Zoom un tiešsaistē būs skatāms arī Facebook. Finālistus vērtēs starptautiska žūrija – žurnāla Bird in Flight fotoredaktore Ļoļa Goldšteina no Kijevas, neatkarīgais kurators Braņislavs Stepaneks no Bratislavas un žurnāla FK galvenais redaktors un festivāla Rīgas Fotomēnesis direktors Arnis Balčus.

2015. gada FK Balvas ieguvēja bija Viktorija Eksta, 2016. gadā – Luīze Nežberte, 2017. gadā – Juris Zemītis, bet 2018. gadā – Annemarija Gulbe.

Darbu iesūtīšanas termiņš – 2020. gada 1. maijs, vairāk informācijas sadaļā FK Balva.