/ Darja Nazarova / Foto stāsts

Mans draugs ir citplanētietis

Projekts Mans draugs ir citplanētietis ir par to, ka diviem cilvēkiem nav iespējams pilnībā saprast vienam otru neatkarīgi no tā, cik tuvu jūs esat. Cilvēks vienlaikus var būt tavs draugs un svešinieks. Šī ir mana fantāzija par partnera iekšējo pasauli.

Lielākā daļa fotoattēlu ir uzņemti ciematā netālu no Pleskavas, kur mans puisis pavadīja bērnību un kur līdz šim dzīvoja viņa vecāki. Šī vieta ir ietekmējusi viņa personību, un mana klātbūtne dod jaunu sapratnes līmeni. Šis projekts ir devis mums iespēju kaut ko radīt kopā.

Meklējot gaismu tumsā, turot rokas, lai nekristu, staigājot miglā, nezinot, kas ar mums notiks. Mēs mācāmies viens no otra. Mēs runājam par dvēseli, domu spēku, zinātni un visdīvainākajām teorijām uz zemes. Bieži vien mēs viens otru nesaprotam, mēs strīdamies un tad vienā brīdī mēs ieņemam viens otra nostāju, joprojām paliekot dažādās pusēs. Mēs to saucam par nesinhronizētu līgumu. Mēs esam no dažādām planētām, un tur neko nevar darīt. Mišam.

Darja Nazarova (1991) ir vizuālā māksliniece no Krievijas. 2015. gadā viņa absolvējusi Ivanovas universitātes Arhitektūras fakultāti. Viņa ir Krievijas fotogrāfu savienības locekle. 2019. gadā viņa pabeidza Pēterburgas Fotogrāfijas akadēmiju.