/ Maija Kelova / Foto stāsts

Piedošana

Sērija Piedošana ir atgriešanās pie traumatiskām atmiņām un pieredzes, ko pārdzīvoju savās pirmajās romantiskajās attiecībās pirms vairāk nekā desmit gadiem.

Nepārvarētā trauma izpaudās kā PTSS, arī vainas apziņa un sevis vainošana. Veicot digitālas manipulācijas ar attēliem, es pārveidoju un pārstrādāju savus arhīva materiālus, lai mainītu vienkāršoto realitāti, kas tajos atspoguļota. Fotografējot savas ķermeņa daļas, kurās bieži novēroju PTSS izpausmes, es atjaunoju saikni starp notikumiem un emocionālo satricinājumu.

Būdama skatītāja un subjekts, es ļauju sev paskatīties uz sāpēm no intīmas distances. Es pievēršos lielākajam izaicinājumam, pierodot pie sevis.

Šis projekts ir manas balss vēsture no brīža, kad to zaudēju, līdz pat atgūšanas procesam.

Maija Kelova ir fotogrāfe no Turkmenistānas; patlaban dzīvo Tbilisi, Gruzijā. Kelova nodarbojas ar dažādu sociālu grupu interešu aizstāvību, jo īpaši sieviešu tiesību un minoritāšu tiesību jomā, pēta tādas tēmas kā traumas, identitāte un migrācija. Viņas fotogrāfijas un filmas izrādītas Apvienotajā Karalistē, Slovēnijā, Ungārijā, Bulgārijā, Gruzijā, Uzbekistānā un Kirgizstānā.