/ Kamils Sležinskis / Foto stāsts

Bojāta saikne

Bērnībā es daudz ceļoju, jo ienīdu vietu, kurā uzaugu. Lai gan tikai manā prātā, tas bija vienīgais veids, kā aizbēgt no skarbās realitātes, kā būt prom no visām problēmām. Stundām ilgi sēžot veca koka vainagā, es radīju jaunas pasaules. To sarežģīto struktūru veidoja realitātes fragmenti un tēli, ko atcerējos no VHS formātā redzētām filmām. Šo sajaukumu papildināja manas fantāzijas tēli, kas sakņojas vietējā folklorā un ticējumos.

Tā bija tik plaša un aizraujoša joma, ka es to pētīju daudzus gadus.

Pieaugot es pakāpeniski zaudēju piekļuvi šai sevis daļai. Bēgšana uz iekšējām pasaulēm vairs nesniedza šķietamo drošības sajūtu. Galu galā tā kļuva neiespējama. Manā atmiņā palikuši tikai fragmenti, kas atgriežas pie manis. Es mēģinu tos konfrontēt ar to, kas mani ieskauj. Jo tas ir vienīgais man zināmais veids, kā samierināties ar vietu, kurā uzaugu.

Kamils Sležinskis (Kamil Śleszyński, 1982) pašmācības ceļā apguvis dokumentālo fotogrāfiju, vairāku fotogrāmatu autors. Savos darbos pievēršas sarežģītām tēmām, kas saistītas ar sociālo izolāciju un identitāti. Dzīvo un strādā Podlasē, Polijā.