/ Anna Veidle / Foto stāsts

Reģenerācija

Mans projekts Reģenerācija ir veltīts menopauzei — dabiskam sievietes dzīves posmam, kad viņas organismā pakāpeniski samazinās noteiktu hormonu ražošana, izraisot dažādas fiziskas un emocionālas pārmaiņas. Tomēr sociālās normas bieži vien kavē atklātu diskusiju par šo tēmu. Japāņu valodā menopauze ir “konenki”.

“Ko” nozīmē reģenerāciju vai atjaunošanos.

“Nen” nozīmē vairākus gadus.

“Ki” apzīmē sezonu vai enerģiju.

Tas nozīmē, ka menopauze ir atjaunošanās laiks dzīves vidū.

Mana projekta motivācija un mērķis ir pārtraukt klusēšanu par šo dzīves posmu visos sabiedrības līmeņos. Tā kā es pati pašlaik piedzīvoju menopauzi, sastopos ar bailēm un izpratnes trūkumu par to, kas notiek ar manu ķermeni. Tāpēc uzsāku projektu Reģenerācija, lai parādītu sieviešu iekšējās bailes, kad viņas sasniedz menopauzi un to pārdzīvo. Viss šis ceļojums, ko sieviete piedzīvo menopauzes laikā, ir pilnīga viņas ķermeņa un prāta atjaunošanās. Sievietēm ar to ir jācīnās un jāpārvar dažādi izaicinājumi. Tā ir kā atdzimšana; dažkārt nākas pārciest fiziskas un garīgas sāpes. Jūs mācāties kļūt par jaunu sevi. Šajā jaunajā pasaulē viss mainās, un tu sev jautā — kas es vispār esmu?

Anna Veidle (Anna Weidle) dzimusi Moldovas Republikā, bet jau 20 gadus dzīvo Vācijā. Viņas fotogrāfijā atspoguļota viņas iekšējā pasaule, ko veido uztvere, domas, sajūtas, atmiņas, sapņi, emocijas un zaudējumi. Caur fotogrāfijām viņa reflektē par sevi un kopā ar cilvēkiem, kas piedalās viņas stāstos, veido jaunu realitāti. Viņas darbi skar personīgi svarīgus, jutīgus un dziļus jautājumus.