/ Alisja Vrobļevska / Foto stāsts

Rifs

Koraļļu rifi ir viena no skaistākajām un delikātākajām dabas parādībām uz Zemes. Tie veidojas jūrās un okeānos, kur ūdens temperatūra nav zemāka par 18 grādiem. Vides piesārņojums un klimata sasilšana veicina ūdens sasilšanu, kas noved pie koraļļu izbalēšanas. 2017. gadā 90% koraļļu rifi, kas atrodas Lielājā barjerrifā pie Austrālijas, tika pakļauti masveida izbalēšanai. Ja mēs neapturēsim globālo sasilšanu, rifi pazudīs uz visiem laikiem.

Projektā fotografētie objekti ir pilnībā izgatavoti no vienreizējās lietošanas plastmasas (pudeles, krūzes, salmiņi, kosmētika un pārtikas iepakojums utt.). Šie objekti attēlo nākotnes rifus. Ja mēs krasi neierobežosim plastmasas, īpaši vienreizlietojamo iesaiņojumu, ražošanu, rifs tiks neatgriezeniski iznīcināts un aizstāts ar šādiem antropocēna sintētiskiem izstrādājumiem. Vai tas ir tas, ko mēs vēlamies sev, mūsu planētai un nākamajām paaudzēm?

Alisja Vrobļevska (Alicja Wróblewska) ir poļu fotogrāfe, kas dzīvo Varšavā. Šobrīd studē Radošās fotogrāfijas institūtā Opavā, Čehijā, un strādā par komercfotogrāfi.