/ Kata Geibla / Foto stāsts

Zem saules nav nekā jauna

Kā māksliniece es vienmēr cenšos reflektēt par mūsu šodienas kultūru un pasauli. Mūsu ikdienas sarunās atkārtojas tādi lieli vārdi kā Antropocēns, neoliberālisms, kapitālisms. Es vēlos runāt par šīm tēmām nevis objektīvi un sausi, bet gan poētiski. Es kopā lieku attēlus ar Dahšteinas kūstošajiem ledājiem, cilvēku kontrolē esošajiem dzīvniekiem, gandrīz grieķu dievam līdzīgajiem sportistiem, kas kopā veido mūsu jauno stāstu. Šajā sērijā es aplūkoju straujo individuālismu, kas ir šīs sociālās, politiskās un ekonomiskās sistēmas pamatā, un jo īpaši tā ietekmi uz vidi.

Šī sērija tiecas iemūžināt musu laikmeta garu, nesniedzot atbildes skatītājiem, bet dodot iespēju attēliem rosināt to prātus un radošo iztēli.

Kata Geibla (Kata Geibl, 1989) dzimusi Budapeštā, bet tagad dzīvo un strādā Hāgā. 2019. gadā viņa saņēma József Pécsi fotogrāfijas stipediju un bija Roberta Kapas centra balvas Futures fināliste. 2020. gadā viņa ir Lodzas fotofestivāla balvas “Grand Prix” fināliste, ieguvusi “PHmuseum Vogue Italia” balvu.