/ Arsēnijs Ņeshodimovs / Foto stāsts

Drošības kartes

Reiz lidmašīnā, kad sastapos ar drošības instrukcijām, man sāka palika bail lidot. Pēc tam es uzzināju, ka ir daudz dažādu ceļvežu, kas sniedz ieteikumus, kā rīkoties, ja notiek kaut kas slikts. Šajā instrukciju pasaulē viss vienmēr notiek nepareizi: laupītāji ielaužas jūsu mājā, jūsu māju iznīcina zemestrīce, lidmašīna iekrīt ūdenī… – briesmas slēpjas aiz katra stūra.

Tā ir baisa vieta, kur vienmēr jābūt modram: neapsēžieties restorānos netālu no izejas, mēģiniet noteikt savu atrašanās vietu, nekustieties, ja esat ievainots, un noteikti aizslēdziet ārdurvis. Šajā pasaulē jums ir jāzina nepieciešamās lietas, lai izdzīvotu: pirms jūs ēdat augļus, jums tie ir jānomazgā, un, ja jūs nejauši nonākat pūlī, jums par katru cenu ir jātiek no tā ārā.

Šis ir projekts, kuru uzsāku veidot šogad. Tas sastāv no manis paša un manas sievas portretiem dzīvoklī, kurā mēs lielākoties uzturamies. Šajā stāstā es attēloju pasauli, kurā bailes un nenoteiktība ir kļuvušas par mūsu pastāvīgajiem pavadoņiem.

Arsēnijs Ņeshodimovs (1981) dzimis Samarkandā, dzīvo un strādā Maskavā. 2003. gadā absolvējis Kultūras institūtu (Kemerovo). Kopš 2008. gada viņš strādā kā portretu fotogrāfs. Viņa darbi apbalvoti un iekļuvuši vairākos konkursos, piemēram, Welcome Photography balva, Sudraba kamera, Gada fotogrāfiju balva un Starptautiskā fotogrāfijas stipendija.