/ Natālija Kepeša / Foto stāsts

Goldberga

Pēc pirmā lokdauna es devos uz savām dzimtajām mājām Goldbergā, Polijā. Ceļojot uz Poliju, es vienmēr meklēju atbildes jautājumam par savu izcelsmi un tā nozīmi. Tur fotografējot, atkal sastopu savas bērnības atmiņas. Pieaugšanu vienmēr pavadīja vēlme katram uzzināt ko vairāk par savas ģimenes vēsturi, atklāt kādu slēptu nozīmi, šķita, ka it visur bija kas paslēpts, ka visam bija kāds noslēpums… Goldbergas iedzīvotāji joprojām mēģina atrast dārgumus.

2020. gada pavasarī parādījās vēl kāds aspekts. Ierobežotā komunikācija ievērojami palielināja distanci starp mani un vietējiem iedzīvotājiem. Es varēju vērot, kā attālums līdz otram cilvēkam un izolācija ir pastiprinājusi viņu ilgošanos. Tā kā lokdauns bija pārveidojis ikdienas dzīvi, izolācija virzīja patveršanos pasaku pasaulē.

Natālija Kepeša (Natalia Kepesz, 1983) ir poļu fotogrāfe, kas dzīvo un strādā Berlīnē. Pēc kultūras studiju un mākslas vēstures beigšanas Berlīnes Humbolta universitātē viņa studēja fotogrāfiju Berlīnes Ostkreuzschule. Šī sērija šogad tiks izrādīta Rīgas Fotomēneša projekcijā.