/ Vangelis Georgs / Blogs

Ekonomiskā krīze Atēnās

Savā projektā es vēršu uzmanību uz ekonomiskās krīzes sekām un tādējādi radīto sociāli ekonomisko un politisko situāciju Atēnās, Grieķijā.

Grieķijā šobrīd rit jau piektais krīzes gads. IKP ir krities par 15%, savukārt vairāk nekā 20% iedzīvotāju dzīvo uz nabadzības sliekšņa. Bezdarbs ir sasniedzis 22%, un jauniešu bezdarbs sastāda vairāk nekā 50%. Lielākās iedzīvotāju daļas pēkšņās un dramatiskās dzīves kvalitātes lejupslīdes un jaunās paaudzes cerību izpostīšanas rezultātā daudzi Grieķijas iedzīvotāji vada izmisuma pilnas dienas. Kā to uzskatāmi parādīja pēdējās vēlēšanas, šī situācija ir izraisījusi politisku pretreakciju, sabrūkot politiski mērenām partijām un aktivizējoties ekstrēmi labējām un kreisām partijām.

Apšaubot stereotipiskas fotožurnālistikas idejas par krīzes attēlošanu, es savos darbos koncentrējos uz to, kā pilsētā ir mainījusies atmosfēra pēdējo piecu gadu laikā. Mans fotogrāfiskais stāstījums ir konstruēts kā kontrasts starp pūlī izolētajiem ļaudīm – ko es pats personīgi esmu izjutis, mainoties noskaņojumam pilsētā, vispārēju depresijas sajūtu, kas draudoši apņem pilsētu un tās iedzīvotājus, kā arī vietas, kurās rodas jaunas kolektīvas identitātes. Sajaucot faktus ar personīgo redzējumu, es savu darbu redzu kā savveida personīgu dokumentālu dienasgrāmatu, kas pēta šķietami reālistisku un attēlojošu fotogrāfiju potenciālu kalpot par vizuālām metaforām.

Vangelis Georgs (Vangelis Georgas, 1980) fotogrāfiju ir apguvis pašmācības ceļā, bet pēc izglītības ir sociologs, kurš šobrīd iegūst doktora grādu Londonā