/ Melisa Arras / Foto stāsts

Eldorado

Tūkstošiem cilvēku pārvietojas kājām, transportlīdzekļos vai laivās, izvairoties no robežkontroles. Kalē ir pēdējā pietura tiem bēgļiem, kas riskē ar dzīvību, lai pamestu dzimteni. Pilsēta ir pārtapusi no piejūras kūrorta par nekontrolētu pieturvietu, pārpildītu ar bēgļiem, kas cer nokļūt Lielbritānijā. Kamēr viņi vada dienas un nedēļas baiļpilnā neziņā, es fotografēju viņu ikdienas dzīvi sirreālā vidē, atklājot, cik izmisīgi patvēruma meklētāji grib iekārtoties uz dzīvi situācijā, kas var izrādīties tikai pagaidu. Šis projekts attēlo politisko spriedzi un bēgļu neziņā pavadīto ikdienu.

Sāku apciemot Kalē 2014. gadā, lai pētītu situāciju, kas strauji pasliktinājās. Mana ģimene ir migrējusi uz dažādām pasaules malām, un tas bieži raisījis neizpratni par biežo pārcelšanos un piederības sajūtu. Tāpēc ar fotogrāfijas palīdzību nolēmu pētīt bēgļu situāciju Kalē. Mans mērķis ir dokumentēt intīmus un personiskus notikumus bēgļu ikdienā un sniegt ieskatu tik sensitīvajā un pastāvīgi mainīgajā situācijā. Gribu parādīt, kā pret migrantiem un bēgļiem izturas visā pasaulē un kas notiek globālā līmenī, ne tikai Kalē.



Melisa Arras (Melissa Arras, 1994) ir britu fotogrāfe, kas dzimusi un augusi Londonā. 2015. gadā viņa ieguva bakalaura grādu fotogrāfijā Midlseksas Universitātē, Londonā.