/ Foto Kvartāls / Blogs

Zināmi FK Balvas finālisti

FK redakcija ir izvēlējusies 10 jaunos Latvijas fotogrāfus, kas 9. maijā plkst. 18:00 koprades telpā The Mill sacentīsies par FK BalvuSony kameru ILCE-6000, kā arī publikāciju žurnālos FK un Bird in Flight. Savukārt portāla Delfi skatītāju balsojumā tiks noskaidrots fotogrāfs, kurš saņems īpašu pārsteiguma balvu. Kopumā FK Balvai šogad pieteicās 63 fotogrāfi.

Publisko prezentāciju laikā katrs finālists dosies auditorijas priekšā, īsumā iepazīstinās ar saviem darbiem, to ideju un kontekstu, kamēr fonā tiks projicētas autora fotogrāfijas. Prezentāciju komentēs žūrijas locekļi, jautājumus varēs uzdot arī skatītāji. Finālistus vērtēs starptautiska žūrija – žurnāla Bird in Flight fotoredakore Olga Osipova no Krievijas, žurnāla The Calvert Journal redaktore un žurnāliste Liza Premjaka no Anglijas, žurnāla FK galvenais redaktors un festivāla Rīgas Fotomēnesis 2017 vadītājs Arnis Balčus.

FK Balvu organizē FK sadarbībā ar Sony, tā norisinās festivāla Rīgas Fotomēnesis 2017 ietvaros.

10 finālisti ir:

Foto – Adelīna Darviņa

Adelīna Darviņa (1995) šobrīd apgūst fotogrāfiju Rīgas Stradiņa universitātes Komunikācijas fakultātē. Fotogrāfiju sēriju American Dream viņa sākusi veidot 2015. gadā, kad devās ilgākā ceļojumā pa ASV.

Foto – Annemarija Gulbe

Annemarija Gulbe (1997) šobrīd apgūst apģērba dizainu Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolā, bet fotogrāfiju mācās ISSP Skolā. Sērijā Baltā kaza viņa dokumentē notiekošo savā dzīvesvietā – vidusskolas kojās.

Foto – Arta Kauliņa

Arta Kauliņa (1987) studējusi dramaturģiju Latvijas Kultūras akadēmijā, bet šobrīd apgūst fotogrāfiju ISSP Skolā. Sērijā Riska vadība viņa veido mizanscēnas par ikdienas darbu auditoru firmā.

Foto – Elīna Semane

Elīna Semane (1991) apguvusi fotogrāfiju TJN Annas 2 pie Andreja Granta, bet šobrīd turpina mācīties ISSP Skolā. Sērijā I Had No Babysitter viņa izmanto arhīvu fotogrāfijas, ko pati uzņēmusi 7-8 gadu vecumā.

Foto – Elizabete Ezergaile

Elizabete Ezergaile (1994) studējusi reklāmu LU Sociālo zinātņu fakultātē, bet fotogrāfijas pamatus apguvusi Rīgas skolēnu pilī pie fotogrāfa Andra Kozlovska. Fotosērijā Grow a pair! viņa reflektē par sievietas dabu 21. gadsimtā.

Foto – Juris Zemītis

Juris Zemītis (1984) šobrīd mācās ISSP Skolā, bet ikdienā strādā par gaismu mākslinieku kino uzņemšanas laukumos, kur arī tapusi viņa sērija So Fake, It’s Real.

Foto – Laima Vainiņa

Laima Vainiņa (1990) studējusi audiovizuālās un skatuves mākslas teoriju Latvijas Kultūras akadēmijā, bet fotogrāfiju – ISSP Skolā. Viņas sērija Breathe The Fire tapusi šogad Grieķijā, kur Laima piedalījās slavenā franču fotogrāfa Antuāna d’Agatas meistarklasē.

Foto – Santa Spīlberga

Santa Spīlberga (1978) fotogrāfiju mācījusies Jošibu Mākslas un dizaina universitātē Japānā, kā arī apmeklējusi dažādas meistardarbnīcas Latvijā un ārzemēs. Manis te nav ir fotogrāfiju sērija, kas uzņemta pavadot četrus mazpilsētas iedzīvotājus to ikdienas gaitās.

Foto – Toms Šķēle

Toms Šķēle (1990) studējis kino Baltijas Filmu un mediju skolā un šobrīd stādā par operatoru-inscinētāju. Viņa ikdienas notikumu vērojumi un iespaidi apkopoti fotosērijās Letters Unorganized un I Don’t Trust People Who Don’t Drink.

Foto – Veronika Geida

Veronika Geida (1993) studē jauno mediju mākslu Liepājas Universitātē, bet iepriekš fotogrāfiju apguvusi Latvijas Kultūras koledžā. Fotogrāfijās viņa aizraujas ar dažādām manipulācijām un eksperimentiem.