/ Jāko Kahilaniemi / Foto stāsts

100 hektāri izpratnes

100 hektāri izpratnes (100 Hectares of Understanding) ir mans mēģinājums izprast mana meža 100 hektāru platību. Pieaugot manas attiecības ar mežu bijušas pretrunīgas, un attieksme pret nākotnes mantojumu – vienaldzīga. Tomēr pēdējā laikā mežs izraisījis interesi par līdz šim svešādo īpašumu.

Projekts 100 hektāri izpratnes aptver dažādas pieejas un vizualizācijas, parādot, ko mežs un mežsaimniecība man nozīmē un kā nezināmais kļūst pazīstams. Es pētu, ko daba var piedāvāt urbanizētajam cilvēkam, un centīšos radīt jaunus veidus, kā izjust un sajust mežu.

Mana darba metode ir balstīta atvērtā eksperimentēšanā. Lai nezināmais kļūtu pazīstams, nepieciešamas darbības, kas ir gan fiziskas, gan delikātas: audzināt un pieradināt, vadīt un piekāpties. Fotogrāfija ir vārti uz manu domu un iztēles pašu būtību.

Iedvesmojoties no Fluxus un Arte Povera tradīcijām, es cenšos izmantot rotaļīgu un atklātu pieeju. 100 hektāri izpratnes veido atrasti objekti, manis fotografētās darbības, skulptūras un vizuāli noslēpumi, ko esmu izveidojis.

Jāko Kahilaniemi (Jaakko Kahilaniemi, 1989) ir mākslinieks un fotogrāfs, kurš dzīvo un strādā Helsinkos, Somijā. Kahilaniemi ieguvis bakalaura grādu Turku Mākslas akadēmijā un patlaban studē maģistratūrā Ālto Mākslas un dizaina universitātē. Viņa darbi skatāmi grupas izstādē Neatkarība caur lēcām, kas no 26. oktobra līdz 3. decembrim norisinās Fotomuzejā.