/ Vlads Bulenkovs / Foto stāsts

Paneļa telpa

50. gados PSRS bija akūts mājokļu trūkums. Sakarā ar iedzīvotāju masveida pārcelšanos uz pilsētām un dzīvojamā fonda nolietojumu valstij bija nepieciešami jauni risinājumi, lai tiktu galā ar šo problēmu pēc iespējas īsākā laikā.

Aktīva Hruščova ēku būvniecība sākās īsi pirms pirmā cilvēka lidojuma kosmosā. Šie divi notikumi iezīmēja jauna laikmeta sākumu. Kosmosa kuģu un jauno ēku dzīvojamo telpu parametru līdzība nebija nejauša. Arhitekti deva priekšroku kompaktumam, kas nozīmēja cilvēku mobilitāti. Sieviete virtuvē starp boršča vārīšanu un trauku mazgāšanu varēja aizsniegt ledusskapi, plīti, tālo skapi un pat atvērt logu.

Tagad es dzīvoju tipiskā Hruščova ēkā. Ielūkojos sienās, dzīvokļos un mājās, lai atrastu tajās kaut ko kosmisku. Kādu vēstījumu, liecību par valsts attīstību pēc kosmosa iekarošanas.

Vlads Bulenkovs (Влад Буленков, 31) dzimis un dzīvo Sanktpēterburgā, Krievijā. Studējis J. A. Galperina vārdā nosauktajā fotožurnālistikas fakultātē un modernās fotogrāfijas skolā Docdocdoc. Viņu interesē atmiņas, mitoloģija un sazvērestību teorijas.